Lúpežníkov chytili policajti do pol hodiny.Zlodeji zo záložne sú obvinení.Cigarety ukradol 17 ročný mladík.Ukradli vybavenie na paintball.Poškodili zariadenie toaliet.

29.07.2011 Celý región

Lúpežníkov chytili policajti do pol hodiny:
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže dvom mužom (16r. a 21r.) z Veľkej Lomnice, okr. Kežmarok.
Obvinená dvojica prepadla počas včerajšej noci na Ul. Novej v Poprade 71 ročného muža z obce Spišský Hrušov, okr. Spišská Nová Ves. K poškodenému najprv priskočil starší z obvinených, ktorý ho jednou rukou chytil za vetrovku a druhou ho dva krát udrel do tváre. Po týchto úderoch muž spadol na zem, načo obvinený sa na neho vrhol, roztrhol mu zips na vetrovke a z vnútorného vrecka vybral peňaženku, ktorú aj ukradol. V nej sa okrem peňazí nachádzali aj osobné doklady poškodeného. Mladší z obvinených počas celej lúpeže stál v bezprostrednej blízkosti a dával pozor. Prepadnutý muž utrpel zranenia s predpokladanou dobou práceneschopnosti 10 dní a krádežou mu vznikla škoda 36.- €. Lúpež muž ihneď oznámil na polícií, pričom do pol hodiny od oznámenia sa policajtom oboch obvinených podarilo vypátrať a zadržať. Na oboch obvinených vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.


Zlodeji zo záložne sú obvinení:

Z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili včera humenskí policajti dvoch Humenčanov vo veku 21 a 25 rokov.
V noci z 13.6.2011 na 14.6.2011 sa obvinení vlámali do jednej z humenských záložní. Po rozbití sklenených výplní vošli dnu, kde ukradli štyri mobilné telefóny s príslušenstvom a 73,31.- €. Škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na najmenej 2 253.- €. Oboch obvinených stíha polícia na slobode.


Cigarety ukradol 17 ročný mladík:

Vranovskí policajti vypátrali a včera aj obvinili zlodeja, ktorý sa minulý týždeň vlámal do potravín v obci Bystré, okr. Vranov n/Topľou.
Z prečinu krádeže je obvinený 17 ročný mladík z Bystrého. Do predajne sa vlámal v noci z 21.7.2011 na 22.7.2011, kedy vylomil dvere do skladu, dostal sa do zadnej chodbičky a tam vylomil dvere vedúce do samotnej predajne. Odtiaľ potom ukradol cigarety rôznych značiek. Majiteľovi obchodu vznikla celková škoda 250.- €.
Obvinený je stíhaný na slobode.


Ukradli vybavenie na paintball:
Kežmarskí policajti vyšetrujú krádež rôznych vecí určených na hranie paintballu.
Ku krádeži došlo počas včerajšieho popoludnia v obci Ľubica. Doposiaľ neznámy páchateľ prišiel do voľne otvoreného areálu bývalého poľnohospodárskeho družstva, kde sa nachádza budova, v ktorej sa hraje paintball. Na nej vypáčil vchodové dvere, vošiel dnu a ukradol odtiaľ 14 ks masiek na paintball, 11 ks bombičiek CO2 , 6ks bombičiek Tipmmann 98 Couston a dve plniace tuby. Okrem toho zmizol aj jeden hasiaci prístroj sto energy drinkov a osem plechoviek piva. Celková škoda bola vyčíslená na 1 634.- €.


Poškodili zariadenie toaliet:

V jednom zo sabinovských barov poškodil doposiaľ neznámy páchateľ počas prevádzky zariadenie toaliet.
Ani nie pol hodina mu stačila nato aby zo sadrokartónového stropu vytrhol elektroinštaláciu, poškodil nádržku vody na toaletnej mise, obklad, ktorým boli zakryté rozvody vody a potrubie vzduchotechniky. Škoda bola vyčíslená na 1000.- €. K poškodeniu došlo vo štvrtok 28.7.2011 v čase od 00:30 h do 00:55 h. Prípad vyšetrujú sabinovskí policajti ako prečin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región